Pisinisi Pisinisi: Sukalati fou, kofe ma sanuisi faleoloa |Tala Fa'alotoifale

Ua tatalaina se faleoloa sukalati, kofe ma sanuisi fou i Front Street i le taulaga o Missoula.Na tatalaina le Ducrey Chocolate Maker i le amataga o lenei taumafanafana i le 311 E. Front St. i luga o le auala o le ROAM Student Housing fale.

O Claudia Ducrey Giordano ma lana paga e fai le sukalati “bean to bar” ma o loo avatu foi le kofe nitro organic faatasi ai ma sanuisi baguette faaFarani ma croissants.

Fai mai Ducrey Giordano na te maua mai ana aano o manu fafaga mai le Double K Ranch i Darby ma lana falaoa e sau mai le Morning Birds Bakery i Missoula.

O lo'o taula'i atu o ia i le fa'aogaina o le si'osi'omaga pe a mafai, mai straw e faia mai avoka i le fa'aogaina o le vai Suiselani mo le fa'apolopolo ina ia mautinoa e leai ni vaila'au fa'aaogaina.

O le faleoloa e iai nofoa i fafo ma totonu, ma fai mai Ducrey o loʻo latou galulue nei i le vaega muamua o sukalati mai pi na latou maua mai i Peru.Mulimuli ane, o le a latou faia sukalati vevela ma atonu foi o se mea faapitoa e faia mai huckleberries.

O le Iunivesite o Montana's Family Medicine Residency of Western Montana (FMMRM) faatoa maua le $2.5 miliona fesoasoani mai le US Department of Health and Human Services' Health Resources and Services Administration.

E tusa ai ma se faʻasalalauga faʻasalalau, o le polokalame a le UM ua avea nei ma se tasi o le 20 i le atunuʻu atoa e mauaina se faʻailoga mo aʻoaʻoga nofomau i le tausiga muamua.

Fai mai le Iunivesite o le fesoasoani o le a "faʻaleleia atili aʻoaʻoga mo fomaʻi nofomau i nuʻu i tua poʻo nofoaga e le o maua, ae faʻamalosia le au faʻauʻu e tulituliloa galuega i nuʻu i tua ma le le maua o le tausiga muamua pe a maeʻa aʻoaʻoga."

"O lenei faʻatupega o le a faʻatagaina ai i matou e faʻavae a matou aʻoaʻoga faʻafomaʻi malosi i tua ma fausia ni avanoa fou aʻoaʻoga i tua," o le tala lea a Dr. Darin Bell, FMRWM fesoasoani faʻatonu o aʻoaʻoga i nuʻu ma le suʻesuʻega faʻavae i luga o le foaʻi.“Faatasi ai ma le a maua ai a matou punaoa e atiaʻe ai le tele o polokalame fou ua i ai i vaega eseese o fuafuaga mo le tele o tausaga."

O le fa'ailoga e lima tausaga mo le Polokalame Fa'asao ma A'oa'oga Fa'asao a le FMRWM o le a fa'afaigofie ai le fa'ateleina o avanoa e a'oa'o ai i nu'u i tua ma nofoaga e le'o maua e ala i a'oa'oga i vaila'au o vaisu, telehealth ma a'oa'oga interprofessional, e tusa ai ma le fa'asalalauga fa'asalalau.

O le a mafai ai foi e le FMRWM ona atia'e se ala fa'aa'oa'oga malosi e mafai ai e tagata nofoia ona fa'amae'aina le tele o a latou a'oa'oga ma galulue o ni foma'i tausi muamua i nu'u i tua.E le gata i lea, o tupe faʻameaalofa o le a faʻatagaina ai le FMRWM e faʻalautele lana fesoʻotaʻiga o nuu ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga i tua ma tuʻuina atu atinaʻe faʻapitoa ma aʻoaʻoga mo nei paaga.

"Matou te tuʻuina mea uma i luga o la matou lisi o manaʻoga i tua mo le isi lima tausaga i totonu o le fesoasoani," o le tala lea a Dr. Rob Stenger, faʻatonu o le polokalame FMRWM."O gaioiga uma o le a taulaʻi i le faʻaleleia atili o avanoa o aʻoaʻoga i tua nei poʻo le fausiaina o ni avanoa fou mo o tatou tagata."

"O loʻo i ai le tele o tagata mulimuli i Missoula e tusa ai ma crepes na matou masani ona fai e pei o le Liquid Planet, o lea matou te toe aumaia ai crepes," o le tala lea a Scott Billadeau, le pule faʻatasi.

"O loʻo manaʻomia le taugofie o le ofisa, aemaise lava i le taulaga, ma na matou vaʻai i lenei mea o se ituaiga o fofo fatufatuaʻi i lena mea."

O nai fa'alapotopotoga i le Itumalo o Missoula na mafai ona fa'aogaina le taimi to'afilemu e fai ai ni galuega.

Aʻo leʻi oʻo le faʻamaʻi i Montana, na faʻamauina e Missoula se tulaga maualuga o galuega faufale i le kuata muamua o le 2020.

"E 2,000 pisinisi i luga o le Alalaupapa Brooks Street Corridor o loʻo faʻafaigaluegaina le 17,000 tagata," o le tala lea a le sui o le Komiti Faʻatonu Ruth Reineking.“O le tele na o tagata e mafai ona faʻaogaina le faiga (15-minute) pasi pe a tamoʻe."

O le El Caz Taqueria fou o le a i totonu o le fale tuai o le Viva Mexico faleaiga, lea o loʻo faia se toe faʻaleleia atoatoa i le taimi nei.

suzy@lstchocolatemachine.com
www.lstchocolatemachine.com
whatsapp/whatsapp:+86 15528001618(Suzy)


Taimi meli: Iul-20-2020