Middle East News: O le a faatelevaveina e le pule a Godiva Turkish le gaosiga o sukalati

O le sukalati Godiva a Turkey ma McVitie masi o loʻo taofia fuafuaga e faʻatau atu nisi o a latou aseta ma o le a faʻateleina le gaosiga o meaʻai e faʻafetaui ai le faʻateleina o manaʻoga ona o le faʻamaʻi o le coronavirus.
E tusa ai ma tagata e masani i lenei mataupu, ua taofia e le Yildiz Holding AS ana taumafaiga e lafoai lana vaega taumafa aisa Kerevitas Gida Sanayi ve Ticaret AS ma lana masi Peretania Jacob's.Na latou fai mai e faʻavae i luga o le fiafia o le aufaipisinisi i aseta, o le a alu ese mai lana pisinisi autu o le gaosiga o taumafa.
Na ta‘ua e tagata e masani i lea mataupu, o loo tulituliloa e le kamupani gaosi masi lona tolu i le lalolagi le faatupulaia o le sili atu i le 10% e ala i le siitia o le gaosiga i lenei tausaga.O Yildiz, o loʻo umia e le aiga o Turkish billionaire Murat Ulker, na faʻaaogaina le siʻitia o manaoga o meaʻai e toe totogi ai nonogatupe a le faletupe ina ua maeʻa le toe faʻatulagaina o le $ 6,5 piliona i aitalafu i le 2018. O le kamupani Turkish lea Le tele o aitalafu toe faʻatulagaina i le talafaasolopito.
Na taʻua e Yildiz i le vaiaso talu ai e faʻatatau i le faʻaogaina o faʻatauga na gaosia i fafo, na toe totogi muamua e Yildiz le $ 600 miliona, ma aumaia le aofaʻi o le toe totogiina i lalo o se maliliega ma le au nonogatupe a Turki i le $ 2.6 piliona.
E ui ina musu e fai se faamatalaga i suiga o le aseta po o ona faamoemoega, na fai mai Yildiz i se imeli e ui lava i tulaga tulaga ese na mafua mai i le lalolagi atoa, o le faatinoga i le afa muamua o le tausaga na tumau pea le "malosi".O loʻo valoia e le faʻalapotopotoga e oʻo atu i le 2020, o le a faʻateleina le faʻatau i le alamanuia i numera lua mai le 65 piliona lire ($ 8.8 piliona) i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma oloa faʻatau atu ma pisinisi faʻavaomalo o loʻo faʻamauina mo le 40%.
Fai mai Kerevitas ia Tesema na ia faafaigaluegaina Morgan Stanley e iloilo filifiliga mo le pisinisi.Na ta‘ua e tagata e masani i lea mataupu i le taimi na tofia ai e Yildiz le Oppenheimer Holdings Inc. i le amataga o le tausaga na tea nei e faatau atu ana sea i le pisinisi masi a Iakopo ma ana fale gaosi oloa i Peretania.
O le Kerevitas a Istanbul na siitia i le 5.5% i le 5.21 lire, na siitia mo le lona fa o aso sosoo.O Gozde Girisim, o le vaega tumaoti a le vaega na lagolagoina e Franklin Resources Inc., na pa'ū i le 6.2%, ae o Ulker Biskuvi Sanayi AS, o le vaega autu na faia meaai mama, na pa'ū i le 1.7%.
O tagata e masani i le mataupu na fai mai o le faagasologa o le faatauina atu o Kumas Manyezit Sanayi AS, le vaega eliina ma piliki a le kamupani umia, o loʻo faʻamaonia e le pulega antitrust.
Na faia e Yildiz le faʻalauteleina faʻavaomalo e ala i le mauaina o le sili atu i le US $ 4.3 piliona i le va o le 2008 ma le 2016, e aofia ai le Belgium's Godiva Chocolatier Inc., United Biscuits ma DeMet's Candy Corp.. Na faʻatau atu lana pisinisi sukalati Godiva i North Asia Private Equity Fund mo le $ 1.3 piliona i le amataga o le 2019 , a'o tumau pea le umiaina o nei ituaiga.
Na taʻua e le matagaluega i le masina talu ai, o Ulker Biskuvi, o loʻo i ai faleoloa i Aikupito, Saudi Arabia ma Kazakhstan, o loʻo faʻamoemoeina le faʻatau atu i lenei tausaga e 17%, faʻatusatusa i le 20% faʻaopoopo i le ono masina muamua..
Iloa atili e uiga i masini sukalati fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou:
suzy@lstchocolatemachine.com
www.lstchocolatemachine.com
Telefoni/whatsapp:+86 15528001618(Suzy)


Taimi meli: Sep-02-2020