O koko taugofie atonu e le o se auala sili lea e fa'aitiitia ai le tau o sukalati

LONDON (Reuters)-O le a le maua e le au fiafia sukalati le manuia mai le tala o le pa'ū o le tau koko i lenei tausaga.O se palota na faia e Reuters i Lonetona koko i le Aso Gafua na faaalia ai o le tau o le koko o le a faaitiitia i le 10% i le faaiuga o le tausaga ona o le faateleina o le gaosiga ma le aafiaga o le coronavirus faalavelave i manaoga.
Ae atonu e le taugofie le sukalati, aua o le tau o le pauta koko e na o le tasi le vaega o le tau faʻatau.
O le aʻafiaga o le lokaina o le coronavirus ua faʻavaivaia ai le faʻatauina o sukalati aʻo amata ona taulaʻi tagata i le faʻatauina o mea taua.O loʻo faʻamoemoe o le leaga o le tamaoaiga i masina a sau o le a aʻafia ai le manaʻoga mo oloa taugata e pei o sukalati, ae o le faʻatau atu o faʻamanatuga e pei o Halloween atonu e vaivai nai lo le masani.
E le gata i le koko, ae e tele isi tau e siitia ai le tau o sukalati.O nei mea e aofia ai isi mea, e pei o le suka ma o nisi taimi o susu poʻo nati, faʻapea foʻi ma le afifiina, maketiina, felauaiga, lafoga, ma tupe mama a le au faʻatau.
O tagata fai sukalati e masani lava ona le fa'atau koko i maketi o lumana'i i Lonetona ma Niu Ioka.O le koko latou te tosina mai e fetaui ma faʻamatalaga o konekarate mo le lumanaʻi, ae le maualuga le lelei o le tele o a latou oloa.
E masani ona faʻatau e le au gaosi oloa i luga o le maketi moni, ma e masani ona latou totogiina se tau mo le tulaga manaʻomia.I le vaitau o le koko o loʻo lumanaʻi 2020/21, lea o le a amata ia Oketopa 1, o le a totogi foi e le au fai sukalati se US $ 400 i le tone o sapalai mai atunuu pito i luga o Ivory Coast ma Ghana, o se vaega o le fuafuaga e foia ai le mativa i le au faifaatoaga.Vaega.
O tagata gaosi sukalati e masani lava ona mumusu e suia tau o oloa ma e sili atu ona fetuunai le lapopoa poʻo le lelei.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaosiga o Toblerone na faʻaalia se va tele i le va o tafatolu taʻavale o nisi lapopoa i le 2016 ina ua maeʻa le siʻitia o tau o meafaitino, ae mulimuli ane toe suia.
E mafai fo'i ona e faia ni suiga ma'ale'ale, e pei o le fa'amama po'o le fa'amalo o le paluga sukalati i luga o nisi o mea fa'amalie.
suzy@lstchocolatemachine.com
www.lstchocolatemachine.com
Telefoni/whatsapp:+86 15528001618(Suzy)


Taimi meli: Aukuso-04-2020