E fa'afefea ona suia le masani o mea sese i le taoina o kuki sukalati

E le o aʻu o se fai falaoa i soʻo se faʻalautelega o mafaufauga, ma e masani ona ou faia ni mea sese i fua sili ona faigofie.E tele taimi ou te faia fua a'o ou kuka, ae o le faia i mea tao tao e ono tupu ai se mala.

Ina ia faatoilaloina loʻu fefe i le taoina, ma i le avea ai ma se tagata ua leva ona fiafia i kuki sukalati, sa ou fia vaai po o le a le mea e tupu pe a ou faia ni mea sese masani a o faia se vaega mai le sasa.

Ina ia fa'atumauina mea, sa ou fa'aogaina le fua lava e tasi - o le fua o kuki sukalati a le Nestlé Toll House mai la'u ato keke sukalati - mo la'u galuega faataitai-ma-sese.

Mai le fa'afefiloi o le paluga i le fa'aaogaina tele o falaoamata, o le mea lea na tupu ina ua ou faia ni mea sese masani se 10 a'o taoina kuki.

Ova fa'afefiloi - po'o le soona kulimi, i le taoina-talatala - na i'u ai i le pa'u tele.O le sua e fai mo se kuki e vave ona tao ma sosolo lautele nai lo le pa'u kulimi lelei e masani ai.

E mafai ona e fa'afefiloi le paluga i so'o se taimi, ae ova le kulimi e tupu pe a fa'afefiloi le pata, suka, ma le vanilla.Na ou faʻafefiloi le paluga e sili atu nai lo le mea e tatau ona i ai i le taimi o le kulimi o le fua ma pe a uma ona faʻaopopo le falaoamata.

O se taunuuga, sa mama ma ea le kuki, ma sa mafai ona ou tofoina le pata i totonu o lenei vaega nai lo isi.Sa liu se manaia, enaena enaena.

O le fa'aaogaina o le pauta tao na maua ai se kuki lamu - o le ituaiga lamu lea e pipii fa'atasi ai o'u nifo pe a ou 'ai i lalo.

O le vaega lenei e sili atu le keke nai lo le muamua, ma o le sukalati e toetoe lava a pei o se vailaʻau e maua ai le kuki se tofo faʻapitoa.

E le leaga kuki, ae sa le fiafia e pei o isi vaega.Afai la e te faia lenei mea sese, ia e iloa e le afaina - e le o ni kuki sili ona lelei na e faia, ae o le a le sili foi ona leaga.

O le teuina o le falaoamata - tata le ipu fua i luga o le fata pe tulei i lalo le pauta i se sipuni - o le a iu ai i le faʻaaogaina tele.Sa ou faaopoopo i ai sina falaoamata itiiti nai lo le mea e tatau ona ou maua mo lenei vaega ma iloa ai e fai sina umi e tao ai.

Na ou tuu i totonu o le ogaumu mo le tusa ma le 10 1/2 i le 11 minute (o isi na kuka i totonu o le iva minute), ma na latou o mai i fafo e sili ona manaia.Sa mago i totonu, ae le'i mafiafia.E le'i keke pei o le vaega na faia i le pauta tao.

Na fa'ai'u kuki e toeitiiti lava pei o lo'u lima, ma e ui lava o lo latou tino sili, enaena foliga na ou manatu ai na ou susunuina, e le'i tofo lava i le mu.

O le kuki atoa na masi, ae sa tumau pea le meataalo.I lo'u utia i totonu, na ou iloa ai e le'i pipii tele lenei kuki i o'u nifo.

Mulimuli ane, o lenei metotia na maua ai laʻu kuki lelei.Afai o oe foi o se tagata fiafia i se kuki crispy, o lenei fesuiaiga e mo oe.

Sa ou sasaaina le falaoamata, suka, vanilla, masima, susu tao, fuamoa, ma le pata i totonu o le ipu e tasi ona palu faatasi uma ai lea.

Sa i ai le ea i soo se mea, ma sa le manaia tele kuki.Sa fe'ai nai lo le pipii, ma e foliga mai sa i ai ni vaega laiti o mea e fai ai.

Ina ua ou toso ese mai le ogaumu, sa foliga mai ua liusuavai mai le ogatotonu.O nisi e foliga mai e fai si aulelei ma maotua.

Sa i ai se latou u e fai si lamu ae mago.O se aafiaga mata'ina o le tuua o fuamoa o le mafai lea ona ou tofoina le masima.O kuki sili ona masima ia i le mamao, ae sa ou faaaofia ai le aofaiga tutusa e pei ona ou faia i isi fua e iva.

O le vaega lenei o se fata keke laiti.Sa foliga ma lagona e pei o kuki madeleine, e oo lava i le pito i lalo.

O le le lava o le fa'aaogaina o le suka na i'u ai i kuki mago ma falaoa.Latou te le'i lamu lava, ma sa fa'afefete i luga i le ogatotonu.

Ma e ui ina lelei le tofo, ae sa le mafai ona ou tofoina le vanilla i le tele na ou mafaia i isi.O le lanu ma le gutu na faamanatu mai ai ia te au se sikona e le faigata tele.

O le vaega lenei o kuki e keke i le ogatotonu, ae e malulu i le atoa, ma pito masi.E samasama ma teisi fa'afefete i le ogatotonu, ma enaena ma sili ona manifinifi faataamilo i le nofoaga.

O le fa'aaogaina o le pata tele na iloa ai na pata ai kuki pe a pa'i i ai, ma sa lava le malu e malepe ai i o'u lima.Sa vave foi ona liusuavai kuki i loʻu gutu, ma sa ou lagonaina le pu o le ea - lea sa iloga i luga - i loʻu laulaufaiva.

O nei kuki e sili ona tutusa ma le vaega na aofia ai le tele o fuamoa.Na'o le fa'afefeteina o nei mea - e sili atu le pito i luga o le muffin.

Ae o lenei vaega na matua'i lelei le tofo.Na mafai ona ou iloa le vanilla ma fiafia i le tofo masani o kuki e sau faatasi ai.

O se kuki fa'afefete na lagona le ea i lo'u lima.O le pito i lalo e foliga tutusa ma le kuki e tele naua fuamoa: e pei o se madeleine nai lo kuki sukalati.

Sa ou manatu e manaia pe na o sina suiga laitiiti o le falaoamata sa ou faaaogaina e mafai ona matua suia ai a'u kuki.Ma ua ou fiafia ua ou mauaina la'u kuki fou e sili ona ou fiafia i ai (maua i le faaaogaina o sina falaoamata itiiti) e ala i lenei suesuega.

O nisi o nei mea sese na sili atu ona aafia ai kuki nai lo isi, ae ia tatou moni lava: Afai e ofo mai, ou te le teenaina se mea.


Taimi meli: Iuni-03-2020