Loka fa'atauga: Keseti sukalati, pisa fa'aisa i luga, fa'amau fa'amalosi isu

O tagata Amerika ua le fiafia i le fale i le taimi o le lokaina o le coronavirus ua toe maua lo latou fiafia i le taoina ma le kuka, toe fesuiaʻi ai le tele o tausaga ua leva na toe suia ai le poto masani i faleoloa.

O fa'amaumauga a tagata fa'atau o lo'o fa'aalia ai le fa'atupula'ia o fa'atauga i le mea e ta'ua e le pisinisi fa'atauoloa lona faleoloa tutotonu, o auala o lo'o maua ai saito, mea tao tao ma mea'ai kuka.I le isi itu, ua paʻu faʻatau oloa, ma o oloa e pei o meaʻai saunia i faleoloa ua matua pa'ū.

Fai mai le au su'esu'e o alamanuia e toe fesuia'i faiga ua faatelevaveina i le 40 tausaga talu ai.A'o pisi tagata Amerika ma fa'aalu le tele o le taimi e galulue ai, ua fa'aitiitia tupe latou te fa'aalu i na nofoaga autu o faleoloa ma sili atu i mea'ai na faia muamua, fa'asao taimi.

“O lo'o matou faia kuki sukalati.Sa ou faia kuki sukalati.Sa lelei tele i latou, i le ala, "o le tala lea a Neil Stern, o se paaga sinia i McMillanDoolittle o loʻo faʻatalanoaina tagata faʻatau i pisinisi faʻatau."O le faʻafefiloi faʻatau e foliga mai na faia i le 1980," ina ua toʻatele tagata kuka i le fale.

Ole fa'atauga fa'afefiloi e tele atu fo'i, fa'amaumauga mai le kamupani su'esu'e IRi fa'aalia.O Amerika o loʻo faʻaitiitia malaga i le faleoloa, ae latou te faʻatau atili pe a latou faʻatau atu.E sili atu i le 70 pasene o tagata faʻatau na fai mai e lava a latou meaʻai e faʻamalieina ai manaʻoga o latou aiga mo le lua vaiaso pe sili atu.

O faʻamaumauga a Nielsen o loʻo faʻaalia ai tagata Amerika o loʻo faʻatauina ni nai oloa latou te ono faʻaaogaina pe a latou o i fafo.Ua pa'ū le fa'atauga o mea teuteu laugutu i le tasi vaetolu, fa'apea fo'i fa'amau fa'amau ma fa'amau.O faʻatauga o le sunscreen ua paʻu i lalo 31 pasene i le vaiaso talu ai.O fa'atauga o pa malosi ua fa'ato'ateleina.

Ma atonu ona o le toʻaitiiti o tagata o loʻo faʻatau atu, o le itiiti ifo o meaʻai e faʻaumatia.E sili atu ma le tasi vaetolu o tagata faʻatau oloa fai mai ua sili atu lo latou manuia i le aloese mai otaota mai meaʻai nai lo le taimi aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, e tusa ai ma faʻamaumauga na aoina e le FMI, le asosi o pisinisi i Uosigitone.

Mea'ai 'aisa - ae maise lava pizza ma falai Falani - o lo'o maua sina taimi.O le fa'atauina atu o pisa fa'a'aisa i le 11 vaiaso talu ai ua si'itia i le sili atu ma le afa, e tusa ai ma le tala a Nielsen, ma o le fa'atauina o mea'ai aisa uma ua si'itia i le 40 pasene.

O loʻo faʻaalu e tagata Amerika faʻaono taimi sili atu nai lo le tausaga talu ai i mea faʻamama lima, o se faʻamalama malamalama i le lotolotoi o se faʻamaʻi, ma faʻatau atu o faʻamaʻi faʻaoga tele ma faʻamaʻi aerosol ua sili atu ona faaluaina.

Ae o le tamo'e i luga o pepa faleuila ua fa'amalieina.O le fa'atauga o mea ta'ele na siitia i le 16 pasene nai lo tulaga o le tausaga talu ai mo le vaiaso fa'ai'u ia Me 16, e matua maualalo lava nai lo le 60 pasene o le fa'aopoopoga o le fa'atauina o pepa faleuila i le umi 11-vaiaso taimi.

O masina o le taumafanafana a sau ua faʻateleina le faʻatau atu o meaʻai e pei o hotdogs, hamburgers ma buns, e tusa ai ma le auiliiliga a le faletupe o tupe teufaafaigaluega Jefferies.

Ae o le sapalai o aano o manufasi a le atunuʻu o loʻo avea pea ma popolega mo pisinisi faʻatau, ina ua taia e galu o le coronavirus laʻau teu aano o manu i totonu o Midwestern states.

O le tu'ufa'atasiga o le fa'aputuina o aano o manufasi o lona uiga e tusa lava pe na'o ni nai la'au e alu tuimotu, e mafai ona fa'alavelaveina le tele o pua'a, povi ma moa a le atunu'u.Tulaga faigaluega i totonu o laʻau, lea e sili atu ona malulu ma tutu latalata tagata faigaluega mo le tele o itula i le faaiuga, e avea ai i latou ma avanoa tulaga ese mo le sosolo o le coronavirus.

"E manino lava, o aano o manufasi, moa, puaa o se popolega ona o le auala e gaosia ai lena oloa," o le tala lea a Stern."O le faʻalavelave i lena faʻatauga faʻapitoa e mafai ona matua loloto."

E foliga mai o loʻo taulimaina e tagata Amerika le faʻamaʻi i se isi auala: Ua faʻateleina le faʻatau atu o le ava i vaiaso talu ai.O le aofaʻi o le faʻatauga o le ava ua sili atu i le kuata, faʻatauina o uaina ua toeitiiti atoa le 31 pasene, ma le faʻatauga o ava ua siitia i luga atu o le tasi vaetolu talu mai le amataga o Mati.

E le o manino pe o loʻo taumafaina moni e tagata Amerika le tele o le ava i le taimi o loka, o le tala lea a Stern, pe na o le suia o le ava atonu na latou faʻatau i pa ma faleʻaiga i le ava latou te taumafaina i luga o le nofoa.

“Ua matua’i si’itia lava le fa’atauga o mea’ai ma ua fa’aitiitia fo’i le fa’atauina i luga o le fale.Ou te le iloa o loʻo matou inuina le ava malosi, na o loʻu iloa o loʻo matou inuina le ava malosi i le fale,” o lana tala lea.

I le mea e ono avea ma tala sili ona manuia, o faʻatauga o oloa tapaa ua faʻaitiitia, o se faʻailoga faʻamoemoe i le feagai ai ma se faʻamaʻi manava.O le faatauina atu o tapaa ua i lalo ifo o numera o tausaga taʻitasi mo masina, e tusa ai ma le IRi Consumer Network Panel, o se suʻesuʻega faalevaiaso o amioga a tagata faatau.


Taimi meli: Iuni-01-2020