Congo ma le fale sukalati: O le gaosiga fou ua maua le nofoaga manaia

GOMA (Reuters) - Aisha Kalinda liusuavai fasi koko i totonu o se apa ma sipuni le lanu enaena i totonu o se limu lea o le a avea ma pa aupito lata mai na gaosia i le Lowa sukalati falegaosimea, o le uluai kamupani gaosi oloa i le Democratic Republic of Congo.

Mo le tele o tausaga, o le tamaoaiga i lalo o le eleele a Congo i sasae e pei o auro ma coltan o loʻo faʻaauau pea le taamilosaga o sauaga mataʻutia i le eria.

Ae a'o le'i malepelepe le atunuu i le vaitau o le 1990, sa auina atu foi e le itumalo o North Kivu le tamaoaiga i luga o le eleele, e pei o le kofe ma le koko.

"E i ai i tagata le valea o le tilotilo i sukalati e pei o se mea mai fafo, e le mafai ona faia i Aferika," o le tala lea a Kalinda, ma sauaina le ulo.“Na matou filifili e soli lena tulafono.”

O le faʻateleina e le faʻateleina o le fiafia o tagata faʻatau i le faʻamaoniga o mea aoga, koko ma kofe o loʻo faʻaalia le toe faʻafouina i Congo, o le tala lea a Kevin Wilkins, o se tagata poto faapitoa i le koko mai le ELAN DRC, o le UK Aid-faatupeina polokalame atinaʻe tumaoti.

O le olaola i eleele mauoa o mauga mu, ua tosina mai ai le fiafia o pi mai ituaiga e pei o le kofe-chain Starbucks ma le sukalati faapitoa Theo Chocolate.

Ae e ui o le tele o faʻailoga e maua ai galuega ma tupe maua mai fafo mo le atunuʻu, Congolese chocoholics mo le tele o tausaga ua le maua le fiafia i le faʻatauina o latou lava sapalai.

I le 2014 o le tamamatua o Kalinda, Kalinda Salmu, sa i ai se miti o le liliu o faatoaga ua lafoaia ina ua mavae le tutoatasi o Congo e avea ma kamupani galulue fua e mafai ona auina atu i fafo pi i fafo.

I le 2018 o lana seleselega muamua o le 200 kilokalama (441 lb) e leʻi lava e oʻo ai i le tapulaa faʻaletulafono e faʻatau atu i fafo o lea na ia auina atu ai lona atalii i Kampala, le laumua o Uganda, e aʻoaʻo ai o se sukalati.

O le tausaga na tea nei na faatuina ai e le aiga le fale gaosi Lowa, e faaigoa i le vaitafe e lata ane i le mea e toto ai fatu pi, 150 km (93 maila) i sisifo o le laumua o le itumalo o Goma.

O le leai o ni masini fa'aonaponei fa'aonaponei, e la'ititi la latou gaosiga, na'o le 2 kilokalama (4.40 lb) i le aso, peita'i ua maua e pa'u se tagata fa'amaoni i Goma.

I se supamaketi i le lotoifale na maua e Baritegera Nikuse Gloria se $5 pa.Na te fiafia i ai aua e fa'apitonu'u, ma fa'aola.

Chengdu LST Science And Technology Co., Ltd are professional chocolate making machine manufaacturer,all kinds of chocolate realted machine can be customized for customer,know more details,pls sent email to grace@lstchocolatemachine.com,Tell/WhatsApp/Wechat: 0086 18584819657.

Faʻafeiloaʻi e asiasi i la matou upega tafaʻilagi: www.lstchocolatemachine.com.


Taimi meli: Iul-02-2020