Congo og chokoladefabrikken: Ny producent rammer det søde punkt

GOMA (Reuters) – Aisha Kalinda smelter kakaostykkerne i en gryde og hælder den brune gloop i en form, som bliver den seneste bar produceret på Lowa chokoladefabrikken, den første lokalt ejede producent i Den Demokratiske Republik Congo.

I årtier har det østlige Congos underjordiske rigdomme som guld og coltan været udsat for cyklusser af dødelig vold i området.

Men før landet faldt fra hinanden i 1990'erne, eksporterede North Kivu-provinsen også overjordiske rigdomme, såsom kaffe og kakao.

"Folk har den uvidenhed om at se på chokolade, som om det er noget fra udlandet, som ikke kan laves i Afrika," sagde Kalinda og rørte i gryden."Vi besluttede at bryde den regel."

Forstærket af øget forbrugerinteresse for oprindelsen af ​​ingredienser, oplever kakao og kaffe en renæssance i Congo, sagde Kevin Wilkins, en kakaospecialist fra ELAN DRC, et britisk bistandsfinansieret udviklingsprogram for den private sektor.

Bønnerne trives i den rige vulkanske jord og har tiltrukket sig interesse fra mærker som kaffekæden Starbucks og specialchokoladeproducenten Theo Chocolate.

Men mens de store mærker giver job og værdifulde eksportindtægter til landet, har congolesiske chokoholikere i mange år været frataget fornøjelsen af ​​at sluge deres egen forsyning.

I 2014 havde Kalindas bedstefar, Kalinda Salumu, en drøm om at forvandle plantager, der var forladt efter Congos uafhængighed, til produktive kooperativer, der kunne eksportere bønner til udlandet.

I 2018 var hans første høst på 200 kg (441 lb) ikke nok til at nå det lovlige minimum for eksport, så han sendte sin søn til Kampala, Ugandas hovedstad, for at uddanne sig til chokolade.

Sidste år etablerede familien Lowa-fabrikken, opkaldt efter floden i nærheden af, hvor bønnerne dyrkes, 150 km (93 miles) vest for provinshovedstaden Goma.

Manglende sofistikeret moderne udstyr er deres output magert, kun 2 kg (4,40 lb) om dagen, men barerne har fundet en hengiven tilhængerskare i Goma.

I et lokalt supermarked snuppede Baritegera Nikuse Gloria en bar på $5.Hun kan lide det, fordi det er lokalt og økologisk.

Chengdu LST Science And Technology Co., Ltd are professional chocolate making machine manufaacturer,all kinds of chocolate realted machine can be customized for customer,know more details,pls sent email to grace@lstchocolatemachine.com,Tell/WhatsApp/Wechat: 0086 18584819657.

Velkommen til at besøge vores hjemmeside: www.lstchocolatemachine.com.


Posttid: Jul-02-2020