Ta'atia le limu: How Beyond Good ua toe fa'afouina le pisinisi sukalati

O le fausiaina o se fale sukalati o se vaega o le fuafuaga a Tim McCollum talu ona ia faavaeina Beyond Good, sa avea muamua ma Madécasse, i le 2008.
Na o ia lava e le o se mea faigofie, ae o le nofoaga mo le uluai fale gaosiga faʻaonaponei a le kamupani na faʻaopoopoina ai se isi faʻafitauli faigata.Beyond Good fa'atūina se faleoloa i Madagascar, lea e seasea maua mai ai, mata'ina fua lelei Criollo cacao sa'o mai faifa'ato'aga.
E ui lava o Aferika - Aferika i Sisifo, aemaise lava - o loʻo tuʻuina atu le 70 pasene o koko a le lalolagi, o le "fuainumera tutusa o le 0 pasene" o sukalati a le lalolagi o loʻo gaosia iina, o le tala lea a McCollum.E tele mafuaʻaga mo lena mea, e afua mai i le le lava o atinaʻe, le manaʻomia o le vaʻa ma faʻapipiʻi masini gaosiga, aʻoaʻoga a tagata faigaluega, ma mulimuli ane, tufatufaina o tupe mama.
"Latou te faaopoopo uma i ai o se manatu faigata tele," o le tala lea a McCollum.“Ae o le fatuina o le taua tele e manaʻomia ai le faia o mea e leʻi faia muamua.E leai so matou fiafia i le tulaga quo.Sub-zero.”
O le vavae ese mai le masani, aemaise lava le sapalai sukalati masani, o le autu lea o le misiona a Beyond Good.O McCollum, o le na fausia lana sootaga ma Madagascar i le lua tausaga o se volenitia a le Peace Corps iina, na maua se vaaiga a tagata ese i le gaosiga o sukalati ma vaega o loo manaomia ai se fesoasoani.
O fa'afitauli pito sili ona mamafa o lo'o feagai ma le filifili o le koko - mativa faifa'ato'aga, manino i le fa'aputuina, ma fa'aopoopoina, galuega a tamaiti, fa'ato'aga ma suiga o le tau - e le mafai ona fo'ia i se auala pito i lalo, na iloa e McCollum.
“O vaifofo latou te maua mai i le tele o tulaga e le aoga mo tagata i le amataga po o le pito i lalo o le sapalai, o le au faifaatoaga koko.O la matou vaaiga sa matua faafeagai,” o lana tala lea.
E ui o le lalolagi COVID-19 faʻamaʻi ua faʻagesegese le alualu i luma mo le taimi nei, Beyond Good, faʻaauupegaina i se igoa fou e sili atu ona atagia ai lona faʻamoemoe, fuafua e faʻalautele lana faʻataʻitaʻiga i fafo atu o Madagascar ma totonu o Aferika i Sasaʻe konetineta.
I le tele o tausaga, o Beyond Good sa galulue faʻatasi ma kamupani gaosi konekarate i Madagascar ma Italia e gaosia ana sukalati, ae na taʻua e McCollum o le sini autu o le gaosiga o le tele e mafai ai i Madagascar, faʻateleina le tau o le auina atu i fafo.
E le faapea o le koko a Madagascar e le'i fa'apitoa.O le atumotu o se tasi o atunuu na o le 10 e auina atu i fafo le 100% Fine and Flavor Cocoa, e tusa ai ma le International Cocoa Organization.Fua ma e le oona, o loʻo i ai faʻamatalaga o le strawberries, raspberry ma cranberry .
I le mavae ai o le fitu tausaga, Beyond Good na oso i luga o le gaosiga o le faʻaalo ma lana kamupani faʻapipiʻi i Madagascar, ma faʻaosofia ai le galuega i se falegaosimea fou i Antananarivo, le laumua o Madagascar, e amata i le 2016. Faʻapipiʻi le fausiaina i le faaiuga o le 2018 ma le amataga o le 2019.
I le tausaga na teʻa nei, na maua ai e le fale le afa o le aofaʻi o oloa a le Beyond Good - o le kamupani Italia na gaosia le isi afa - ae o loʻo faʻamoemoe McCollum e 75 pasene o ana sukalati e faia i Madagascar i lenei tausaga.
E 42 tagata o lo'o fa'afaigaluegaina e le falegaosimea i le taimi nei, o le to'atele o i latou e le'i faia lava se galuega i totonu pe tofo muamua i sukalati.O le mea lena na faia ai se aʻoaʻoga, fai mai McCollum, ae o le gaosia o sukalati i Madagascar e fesoʻotaʻi ai faifaatoaga ma tagata faigaluega i le faagasologa atoa.
E masani ona aumai e Beyond Good ana pa'aga faifa'ato'aga - lua 'aufaifa'ato'aga, tasi le faifa'ato'aga feololo ma le tasi fa'ato'aga ta'ito'atasi e fa'avae i matu-sisifo o Madagascar - i totonu o le fale gaosi oloa e tofo ai le sukalati ma va'ai le tunu, olo ma isi vaega o gaosiga.O lo'o fa'aalia ai le mafua'aga e taua tele ai a latou fa'atupuina, fa'agogo ma fa'afefete i le faia o se oloa lelei.
"O le mea lena e sili atu ai lo latou auai i le galuega faifaatoaga, ae e mafai ona e faia lena mea pe afai e te gaosia i le amataga," o le tala lea a McCollum."E aumaia le li'o atoa i totonu o le sapalai sapalai atoa ua latou vavae ese mai mo se taimi umi."
O le su'eina o koko ma le gaosiga i lalo o le faamalu e tasi e mafai ai e le aufaifaatoaga ona maua atili - e faalima i le faaono sili atu, fai mai McCollum - talu ai e leai ni isi tagata faufautua o loo saili e vaevaeina tupe mama i luga o le sapalai sapalai.O lenei faʻataʻitaʻiga e ofoina atu le manino atoatoa mai le pod i le afifi, faʻaumatia le manaʻoga mo polokalame e faʻafefe ai le mativa, tagata faigaluega, faʻaleagaina o vaomatua ma isi faʻafitauli.
“Afai e lelei tupe maua a le faifaatoaga, ma e iai se sootaga faapisinisi tuusa’o i le va o le faifaatoaga ma le tagata fai sukalati, o isi mataupu uma o le alamanuia e liu suavai.”McCollum fai mai.
Beyond Good fuafuaga e faʻalautele i tala atu o Madagascar, o se vaega o le mafuaʻaga na suia ai lona igoa faʻailoga mai Madécasse i le faaiuga o le tausaga talu ai.O Madécasse foi e le o se igoa sili ona faigofie e manatua pe faaleoina - o se mea na vave aoaoina e le kamupani i lona talafaasolopito.
“O lena mea na taofia ai i matou mo se taimi umi,” o le tala lea a McCollum.“Sa matou iloa i taimi uma matou te mananaʻo e sui, ae na umi se taimi matou te oʻo ai i le tulaga lea matou te fiafia ai i se filifiliga tele."
O le taimi lenei, talu ai ua fuafua Beyond Good e aumai lana sukalati-i-origin model i Uganda, o se atunuu i Aferika i Sasaʻe e gaosia le 30,000 tone koko i tausaga taʻitasi.E iai fo'i le avanoa a le kamupani i se filifili sapalai fa'atauaina iina e ala i lana va ma lana faufale fa'atasi.
O loʻo faʻamoemoe McCollum e lua tausaga e faʻatino ai se fale gaosimea, ae o le faʻamaʻi COVID-19 ua taofia le alualu i luma.I le taimi nei, ua fa'alauiloa mai e Beyond Good ni sukalati fou e tolu o lo'o fa'aalia ai le koko Uganda ma o lo'o su'esu'e mamao mai le vaega o lo'o fa'amoemoe e galue ai.
Fai mai McCollum, o Tanzania o loʻo i luga o le radar a le kamupani, talu ai o lana koko e latalata i le tofo a Madagascar.Ae tusa lava po o le a le foliga poʻo le mea e tupu ai, o le agai i luma o se mea tatau, e le gata mo Beyond Good, ae mo le sukalati atoa.
"E faʻavalevalea pe a na ona matou mananao e tausia o se pisinisi laʻititi i Madagascar," o le tala lea a McCollum."O le suʻega moni o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona tatou toe faia."
O le faʻamaʻi faʻaauau ua suia ai le auala e faʻatau ai tagata faʻatau, fefaʻasoaaʻi, ma fefaʻasoaaʻi, amioga e i ai se aafiaga tuusaʻo i pisinisi gaosi meaʻai.I lenei webinar o loʻo vaʻavaʻai i le 2020 State of the Confectionery Industry, o le a tatou mafaufau i le mea moni e le mafai ona faʻafitia e ui lava o loʻo tatou aloese mai le motu o tagata ma o loʻo faʻataʻitaʻiina taimi fefaʻasoaaʻi, tatou te manaʻo i le mafanafana ma le saogalemu o meaʻai e maua mai ia i tatou.

suzy@lstchocolatemachine.com
www.lstchocolatemachine.com
Telefoni/whatsapp:+86 15528001618(Suzy)


Taimi meli: Aukuso-18-2020